Resmî Gazete’de yayımlandı: Özel sağlık kuruluşlarına “estetik” ayarı

T24 Haber Merkezi

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan Özel Sağlık Kuruluşlarında Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılmasıyla İlgili Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı.

Yönetmeliğin amacı, sağlık kuruluşlarının kalite ve verimliliğini artırmak için belirli hususlara izin verilmesini düzenleyen ek 1’inci maddenin on dördüncü fıkrasında yer alan “deri ve cilt hastalıkları uzmanları, plastik, rekonstrüktif ve estetik cerrahlar ile Bakanlıkça onaylı medikal estetik sertifikası bulunanlar” ifadesi yürürlükten kaldırıldı.

Yapılan yönetmelik değişikliği ile farklı branşlardan hekimlerin de gerekli eğitimler doğrultusunda bu işlemleri yapması ve kapsamın genişlemesi sağlandı.

İlgili fıkra şu şekildedir:

“Poliklinik odası için gerekli fiziksel mekan ve asgari tıbbi ekipmanı sağlama şartıyla, tıp merkezlerinde, polikliniklerde ve muayenehanelerde; deri ve cilt hastalıkları uzmanları, plastik, rekonstrüktif ve estetik cerrahlar ile Bakanlıkça onaylı medikal estetik sertifikasına sahip doktorlar tarafından, eğitimleri ve sertifikaları doğrultusunda, sağlık kuruluşlarında belirli tıbbi uygulamaların estetik amaçlı olarak yapılmasına izin verilebilir.”

Yönetmeliğin “Güzellik ve estetik veya bu amaçla kurulan merkezlerin uyumu” başlıklı geçici 4’üncü maddesi de yürürlükten kaldırıldı.

Ayrıca, yönetmeliğin ilgili maddeleri kapsamında belirlenen askı süreleri de 6 ay uzatıldı.

 


Bakteriler Hayatınızın Aşkını Seçebilir mi? Bilim İnsanı Ali Rıza Akın Anlatıyor | Bakterin Kadar Yaşa

 

Related Posts

Sağlık Bakanlığı, şikâyetler artınca istifasını istedi: Hastane personeli, başhekimin ardından helva dağıttı!

Sağlık Bakanlığı, şikâyetler artınca istifasını istedi: Hastane personeli, başhekimin ardından helva dağıttı!

Uzmanlardan kalbi ve böbreği etkileyen ‘kardiyorenal sendrom’ uyarısı

Türk Böbrek Vakfı (TBV), Türk Kalp Vakfı ve Türk Nefroloji Derneğince “kardiyorenal sendrom” olarak adlandırılan hem kalbi hem böbreği olumsuz etkileyen sağlık sorunlarına dikkati çekildi.

Diş beyazlatma işlemi kimlere, nasıl yapılmalı? Uzmanından diş beyazlatmada doğru bilinen yanlışlara ilişkin önemli uyarılar

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde görev yapan Diş Hekimi Jale Demir, diş beyazlatmada doğru bilinen yanlışlara değinerek önemli açıklamalarda bulundu. Doğru şekilde diş beyazlatma işlemi nasıl yapılmalı? Diş beyazlatma dişlere zarar verir mi, acıtır mı? Kimlere diş beyazlatma yapılabilir? İşte uzmanından diş beyazlatmada doğru bilinen yanlışlara ilişkin önemli uyarılar.

Uzman: ‘Astım kadınları daha çok etkiliyor’

stımın herkeste ve her yaşta görülebileceğine dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Didem Özkan, ”Erişkinlerde astım görülme sıklığı yüzde 6-12, çocuklarda yüzde 6-15 oranında değişir. Kız çocuklarında ve kadınlarda daha fazla görülmektedir” dedi.

D vitamini deponuz boş kalmasın

D vitamini, kas ve kemiklerin dostu olarak bilinse de kalp-damar sisteminden belleğe bağışıklık sisteminden 
kanser riskini azaltmaya kadar vücuda çok yönlü fayda sağladığını vurgulayan İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Osman “D vitamini eksikliği ülkemizde yaygın bir sorun. Dolayısıyla ciddiye alınmalıdır” uyarısında bulundu.

Yeterince dinlenemiyorsanız bu 3 yöntem sizi kısa sürede toparlayabilir

Günümüzün yoğun temposunda birçok kişi, yeterince uyusa bile kendini dinlenmiş hissetmiyor. Sürekli yorgunluk, düşük enerji ve odaklanma problemleri hayat kalitesini ciddi şekilde etkileyebiliyor. Uzmanlara göre, doğru yöntemlerle vücudu ve zihni kısa sürede toparlamak mümkün.