Güzellik Uzmanı Yenioğlu’ndan soğuk havalara karşı etkili öneriler

Güzellik Uzmanından Soğuk Havalara Karşı Etkili Cilt Bakım Önerileri

BALIKESİR (İGFA) – Kış aylarında cildimiz için en uygun bakımın yapılabileceği zaman dilimi olduğunu belirten Güzellik Uzmanı Hasibe Yenioğlu, retinoik asidin kullanımının cildin üst katmanını yenileyerek alt katmanda sağlıklı kollajen oluşumuna destek sağladığını ifade etti.

Nemlendirici Kullanımı ve Doğru Ürün Seçimi

Yenioğlu, ellerde kuruluk ve çatlama gibi sorunların nemlendirici kullanımındaki eksikliklerden kaynaklandığını belirtti. Bu tür sorunları çözmede cica içerikli nemlendiricilerin mevsim geçişlerinde oldukça etkili olduğunu vurgulayan Hasibe Yenioğlu, temiz bir cilde hyaluronik asit içeren serum veya kremlerle nem takviyesi yapılmasının önemine değindi.

Kış Aylarında Profesyonel Bakımların Önemi

Kış mevsiminin, profesyonel cilt bakım rutinleri için en uygun zaman olduğunu söyleyen Yenioğlu, “Glikolik ve salisilik asit içeren bakımlar, cildin ölü hücrelerden arınmasına yardımcı olur ve cilde daha parlak bir görünüm kazandırır.” dedi. Ayrıca cilt lekelerinden muzdarip olanlara kış döneminde leke tedavisi yapmalarını öneren uzman, güneş ışınlarının yoğun olduğu yaz aylarında bu tür işlemlerden kaçınılması gerektiğini hatırlattı.

Epilasyon İçin En Uygun Dönem: Kış

Epilasyon işleminin en etkili ve güvenli şekilde yapılabilmesi için kış aylarının tercih edilmesi gerektiğini vurgulayan Hasibe Yenioğlu, “Güneş ışığına maruz kalma ve solaryum, epilasyon etkinliğini azaltabilir ve yan etki riskini artırabilir. Bu yüzden kış mevsimi, epilasyon için en uygun zaman dilimidir.” açıklamasında bulundu.

Kış aylarında doğru ürün seçimi ve düzenli bakım ile cildin soğuk havalarda dahi sağlıklı ve parlak bir görünümde kalabileceğini belirten Hasibe Yenioğlu, profesyonel destek almanın da bu süreçte önemli bir rol oynadığını vurguladı.

Related Posts

Göbekle gelen düşüş

Göbek çevresi büyüdükçe erkeklik hormonu azalıyor. Kilo kaybetmek, sadece görünümü değil, hormonu da geri getiriyor. Beslenme düzeni, insülin direnci, uyku ve bağırsak sağlığı da testosteron seviyesini etkiliyor. Peki hangi yiyecekler destek sağlar?

Kenelere dikkat! Yaz aylarında artan KKKA vakalara karşı ne yapmalı?

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Hastane Enfeksiyon Kontrol Kurulu Başkanı Doç. Dr. Gamze Kalın Ünüvar, yaz aylarında artan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarına karşı önemli uyarılarda bulundu.

Sağlık Bakanlığı’nın yeni düzenlemesi “tetkik kısıtlaması” getirdi: TTB’den “Hekim bağımsızlığına darbe!” tepkisi geldi!

“Hangi branştan olursa olsun bütünlüklü bir değerlendirme yapmak her hekimin hem görevi hem sorumluluğudur”

Et kadar besleyici ama daha az tüketiliyor, faydaları saymakla bitmiyor!

Düşük tüketim oranına rağmen yüksek besin değerine sahip olan mantar, B grubu vitaminler, potasyum ve antioksidanlar açısından zengin içeriğiyle bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Uzmanlar özellikle çocuklar ve gençler için mantar tüketimini öneriyor.

Kalp hastalıklarına karşı nasıl korunuruz? Uzmandan hayati tavsiyeler

Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem İlkay Diken, atardamarı sağlıklı olan insanların 90’lı yaşlarda bile efor kısıtlaması olmadan yaşadığını ancak atardamarlarına iyi bakmayanların 30’lu yaşlarda bypass olduğunu vurgulayarak, “Atardamarlarınız ne kadar iyi ise biyolojik yaşınız da o kadar iyi olacaktır” dedi.

demans

Her demans geri döndürülemez değildir. B12 eksikliği, tiroit hastalıkları, depresyon… Bazı nedenler düzeltildiğinde zihin yeniden açılabilir. Zona aşısı yaptıranlarda demans riski % 20’ye kadar azalıyor. En iyi koruma mı? Egzersiz, sosyallik, kitap, sebze, denge.