Menenjit ve rota virüsü çocukları tehdit ediyor! Bu belirtilere dikkat

Son zamanlarda özellikle çocuklar arasında menenjit ve rota virüsüne bağlı hastalıkların sayısında kayda değer bir artış yaşanıyor. 

Beyin ve omuriliği çevreleyen zarların iltihaplanmasıyla ortaya çıkan ciddi bir hastalık olan menenjit, yüksek ateş, baş ağrısı, boyun sertliği, kusma ve ışığa duyarlılık gibi belirtilerle kendini gösteriyor. 

Hastalığın ilerlemesini engellemek ve ciddi komplikasyonların önüne geçmek için erken teşhis ve tedavi, önemli rol üstleniyor. Menenjit aşıları, hastalığın bazı türlerine karşı etkili bir koruma sağladığı için çocukların aşı takvimine uyulması, büyük önem taşıyor.

Özellikle 5 yaş altındaki çocuklarda ishal, kusma, karın ağrısı, ateş ve ciddi sıvı kaybına neden olabilen rota virüsü ise yol açtığı enfeksiyonla, çocuğun sağlığını tehlikeye atıyor.

Bulaş oranı yüksek bu virüsten çocukları korumak için uygulanan aşılar, enfeksiyon riskini büyük ölçüde azaltıyor.

“Hijyene dikkat edilmeli”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Dr. Erkan Altuncu, menenjit ve rota virüsünden korunmak için ellerin sık sık yıkanarak hijyen kurallarına dikkat edilmesi gerektiğini bildirdi.

Aşıların zamanında yapılmasının önemli olduğunu aktaran Altuncu, “Ebeveynler, çocuklarında yüksek ateş, ani baş ağrısı veya karın ağrısı gibi belirtiler gördüklerinde, vakit kaybetmeden bir doktora başvurmalı” ifadelerini kullandı.

Ebeveynlerin, çocuklarını bu enfeksiyonlardan korumak için düzenli sağlık kontrolleri yaptırması ve tıbbi önerilere uyması gerektiğini vurgulayan Altuncu, “Bu basit ama etkili önlemler, çocukların sağlığını korumada önemli bir rol oynayacak” değerlendirmesinde bulundu.

Related Posts

Diş beyazlatma işlemi kimlere, nasıl yapılmalı? Uzmanından diş beyazlatmada doğru bilinen yanlışlara ilişkin önemli uyarılar

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde görev yapan Diş Hekimi Jale Demir, diş beyazlatmada doğru bilinen yanlışlara değinerek önemli açıklamalarda bulundu. Doğru şekilde diş beyazlatma işlemi nasıl yapılmalı? Diş beyazlatma dişlere zarar verir mi, acıtır mı? Kimlere diş beyazlatma yapılabilir? İşte uzmanından diş beyazlatmada doğru bilinen yanlışlara ilişkin önemli uyarılar.

Uzman: ‘Astım kadınları daha çok etkiliyor’

stımın herkeste ve her yaşta görülebileceğine dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Didem Özkan, ”Erişkinlerde astım görülme sıklığı yüzde 6-12, çocuklarda yüzde 6-15 oranında değişir. Kız çocuklarında ve kadınlarda daha fazla görülmektedir” dedi.

D vitamini deponuz boş kalmasın

D vitamini, kas ve kemiklerin dostu olarak bilinse de kalp-damar sisteminden belleğe bağışıklık sisteminden 
kanser riskini azaltmaya kadar vücuda çok yönlü fayda sağladığını vurgulayan İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Osman “D vitamini eksikliği ülkemizde yaygın bir sorun. Dolayısıyla ciddiye alınmalıdır” uyarısında bulundu.

Yeterince dinlenemiyorsanız bu 3 yöntem sizi kısa sürede toparlayabilir

Günümüzün yoğun temposunda birçok kişi, yeterince uyusa bile kendini dinlenmiş hissetmiyor. Sürekli yorgunluk, düşük enerji ve odaklanma problemleri hayat kalitesini ciddi şekilde etkileyebiliyor. Uzmanlara göre, doğru yöntemlerle vücudu ve zihni kısa sürede toparlamak mümkün.

Uzman uyardı: ‘Güneş ışınlarından her mevsim korunulmalı’

Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Dr. Bita Kavuncu, güneş ışınlarının yılın her döneminde cilt üzerinde olumsuz etkiler yaratabileceğini belirterek, “Güneş kremi yalnızca yazın değil, güneş ışınlarının etkili olduğu her mevsimde kullanılmalıdır” dedi.

Açık büfede yenmemesi gereken yiyecekler açıklandı

Açık büfe yemeklerin cazibesi, sağlığımızı tehdit eden riskleri de beraberinde getirebilir. Uzmanlar, özellikle otellerde ve restoranlarda sunulan açık büfe yiyeceklerin hijyenine dikkat edilmesi gerektiği konusunda uyarıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir