Malatya’da Öğrencilere Emniyet Kemeri Simülasyonu

Malatya’da Öğrencilere Emniyet Kemeri Farkındalığı Artırılıyor

Malatya’nın Kuluncak ilçesinde, öğrencilere emniyet kemeri kullanımının önemi konusunda farkındalık yaratmak amacıyla simülasyon uygulaması düzenlendi.

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri, Celal Yenitur Ortaokulu bahçesine kurdukları simülasyon aracıyla öğrencilere, bir trafik kazası sırasında karşılaşabilecekleri durumları birebir deneyimleme imkanı sundular. Öğrenciler, simülasyonda hızla seyreden bir aracın takla atması durumunda emniyet kemeri takılıyken ve takılı olmadığında yaşanacak etkileri gözlemleme şansı buldular.

Bu uygulama sayesinde, öğrencilere emniyet kemeri kullanımının kazalardaki hayati önemi aktarılırken aynı zamanda trafik güvenliği konusunda da farkındalık oluşturulması hedeflendi. Öğrencilerin simülasyona gösterdiği yoğun ilgi dikkat çekiciydi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / HASAN ERYILMAZ – Yerel

Related Posts

Prof. Dr. Yılmaz: Gül hastalığında en korktuğumuz şey, geçici olan damar genişlemelerinin kalıcı hale gelmesi

Prof. Dr. Yılmaz: Gül hastalığında en korktuğumuz şey, geçici olan damar genişlemelerinin kalıcı hale gelmesi

3 ay boyunca o belirtiyi umursamadı, meğer kansermiş: ‘Her yerime yayıldı’

Avustralya’da yaşayan 39 yaşındaki Krystal Maeyke, ilk karın ağrılarını hissettiğinde aklına gelen tek şey bir gıda intoleransı oldu. Sağlıklı besleniyor, düzenli spor yapıyor, yaşam tarzına özen gösteriyordu. Ciddi bir hastalıkla yüz yüze olduğunu düşünmedi bile. Ancak ağrılar geçmek yerine giderek arttı. Üç ay sonra hastaneye kaldırıldığında gelen teşhis hayatını alt üst etti.

Göbekle gelen düşüş

Göbek çevresi büyüdükçe erkeklik hormonu azalıyor. Kilo kaybetmek, sadece görünümü değil, hormonu da geri getiriyor. Beslenme düzeni, insülin direnci, uyku ve bağırsak sağlığı da testosteron seviyesini etkiliyor. Peki hangi yiyecekler destek sağlar?

Kenelere dikkat! Yaz aylarında artan KKKA vakalara karşı ne yapmalı?

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Hastane Enfeksiyon Kontrol Kurulu Başkanı Doç. Dr. Gamze Kalın Ünüvar, yaz aylarında artan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarına karşı önemli uyarılarda bulundu.

Sağlık Bakanlığı’nın yeni düzenlemesi “tetkik kısıtlaması” getirdi: TTB’den “Hekim bağımsızlığına darbe!” tepkisi geldi!

“Hangi branştan olursa olsun bütünlüklü bir değerlendirme yapmak her hekimin hem görevi hem sorumluluğudur”

Et kadar besleyici ama daha az tüketiliyor, faydaları saymakla bitmiyor!

Düşük tüketim oranına rağmen yüksek besin değerine sahip olan mantar, B grubu vitaminler, potasyum ve antioksidanlar açısından zengin içeriğiyle bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Uzmanlar özellikle çocuklar ve gençler için mantar tüketimini öneriyor.