Ağrı Dağı’nda Mahsur Kalan Vatandaş, AFAD Ekiplerince Kurtarıldı

Ağrı Dağı’nda Mahsur Kalan Vatandaş AFAD Ekiplerince Kurtarıldı

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde, Türkiye’nin en yüksek noktası olan Ağrı Dağı’nın 3 bin 100 rakımında aracı arızalanan bir vatandaş, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri tarafından kurtarıldı.

Olay, dün saat 19.05 sıralarında 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan ihbarla ortaya çıktı. Mahsur kalan vatandaşın bulunduğu bölgeye hızla müdahale edilmesi gerektiği bildirildi.

İhbar üzerine AFAD Arama Kurtarma ekibi hemen harekete geçerek, bölgeye ulaştı. Zorlu hava koşullarına rağmen ekipler, yaklaşık 1 kilometrelik bir yürüyüşün ardından mahsur kalan vatandaşı bulmayı başardılar.

Vatandaşa ilk müdahalesi yapıldıktan sonra, sağlık ekiplerine teslim edilerek güvenli bir şekilde tahliye edildi. Doğubayazıt İlçe Jandarma Komutanlığı da bu operasyona destek verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Related Posts

Göbekle gelen düşüş

Göbek çevresi büyüdükçe erkeklik hormonu azalıyor. Kilo kaybetmek, sadece görünümü değil, hormonu da geri getiriyor. Beslenme düzeni, insülin direnci, uyku ve bağırsak sağlığı da testosteron seviyesini etkiliyor. Peki hangi yiyecekler destek sağlar?

Kenelere dikkat! Yaz aylarında artan KKKA vakalara karşı ne yapmalı?

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Hastane Enfeksiyon Kontrol Kurulu Başkanı Doç. Dr. Gamze Kalın Ünüvar, yaz aylarında artan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarına karşı önemli uyarılarda bulundu.

Sağlık Bakanlığı’nın yeni düzenlemesi “tetkik kısıtlaması” getirdi: TTB’den “Hekim bağımsızlığına darbe!” tepkisi geldi!

“Hangi branştan olursa olsun bütünlüklü bir değerlendirme yapmak her hekimin hem görevi hem sorumluluğudur”

Et kadar besleyici ama daha az tüketiliyor, faydaları saymakla bitmiyor!

Düşük tüketim oranına rağmen yüksek besin değerine sahip olan mantar, B grubu vitaminler, potasyum ve antioksidanlar açısından zengin içeriğiyle bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Uzmanlar özellikle çocuklar ve gençler için mantar tüketimini öneriyor.

Kalp hastalıklarına karşı nasıl korunuruz? Uzmandan hayati tavsiyeler

Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem İlkay Diken, atardamarı sağlıklı olan insanların 90’lı yaşlarda bile efor kısıtlaması olmadan yaşadığını ancak atardamarlarına iyi bakmayanların 30’lu yaşlarda bypass olduğunu vurgulayarak, “Atardamarlarınız ne kadar iyi ise biyolojik yaşınız da o kadar iyi olacaktır” dedi.

demans

Her demans geri döndürülemez değildir. B12 eksikliği, tiroit hastalıkları, depresyon… Bazı nedenler düzeltildiğinde zihin yeniden açılabilir. Zona aşısı yaptıranlarda demans riski % 20’ye kadar azalıyor. En iyi koruma mı? Egzersiz, sosyallik, kitap, sebze, denge.