Bakırköy’de açılan ‘Ben Kolay Ölmem’ adlı sergi gazete manşetlerinden oluşuyor: Hüzünlü koleksiyon

İspirtohane Kültür Merkezi’nden Duygusal Sergi: “Ben Kolay Ölmem”

İstanbul Bakırköy’de bulunan İspirtohane Kültür Merkezi’nde, koleksiyoner A. İlhan Gülek’in arşivinden derlenen “Ben Kolay Ölmem” adlı sergi, sanatseverlerle buluştu. Bu duygusal sergi, 90’lı yıllarda Atatürkçü aydınlara yönelik gerçekleştirilen karanlık suikastların manşetlerini taşıyan orijinal gazetelerden oluşmaktadır. Biz de Gülek ile sergi hakkında konuştuk.

Serginin Önemi ve Güleğin Yorumu

“Bu koleksiyon benim en hüzünlü ve en acı veren koleksiyonum” diyen Gülek, lise yıllarından bu yana Cumhuriyet gazetesini takip ettiğini ve her gün düzenli olarak satın aldığını belirtiyor. Serginin ilk gazetesi, lisedeyken çıktığı ilk ders boykotunu tetikleyen Prof. Cavit Orhan Tütengil’in suikast haberini içermektedir. Bu olay, Gülek’in koleksiyonu oluşturmaya başlamasına yol açmıştır. Gülek, aydınların 12 Eylül 1980 öncesinde darbeye zemin hazırlanması adına sağ-sol çatışması kılıfı altında nasıl öldürüldüklerine dikkat çekerek, serginin önemini vurgulamaktadır.

Gülek, koleksiyonunun büyümesinden korktuğunu ifade ederken, dileğinin koleksiyondaki gazete sayısının artmaması olduğunu belirtiyor. Sergide en çok yer alan gazetelerin Cumhuriyet gazeteleri olmasının da ayrı bir anlam taşıdığını ekliyor. Serginin amacının, Kuvayı Milliyecilerin mücadelesini anlatmak ve şehitlerimizin unutulmamasını sağlamak olduğunu düşünüyor.

Serginin Oluşum Süreci ve Amacı

Gülek, bu yıl ilk defa orijinal gazetelerden oluşan “Ben Ölmedim Ki” adlı sergiyi hazırladığını belirtiyor. Sergiyi Bakırköy Belediye Başkanı Ayşegül Ovalıoğlu’nun desteğiyle birlikte açmışlar. Aynı zamanda Gülek’in koleksiyonundan oluşan “Gazetelerle Devrim Şehitleri” sergisi de ADD Kadıköy Şubesi tarafından Caddebostan Kültür Merkezi’nde ziyarete açılmış.

Sergide Uğur Mumcu’dan Bahriye Üçok’a, Ahmet Taner Kışlalı’dan Turan Dursun’a kadar birçok vatanseverin suikast haberleri yer almakta. Serginin ziyaretçilere, geçmişte yaşanan olayları hatırlatma ve unutturmama amacı güttüğünü belirten Gülek, serginin büyük ilgi gördüğünü söylüyor.

Gülek’in ifadesine göre, serginin amacı, Kuvayı Milliyecilerin mücadelesini anlatmak ve şehitlerimizin hatırasını yaşatmaktır. Gülek, elinde bulundurduğu gazetelerin sayısının artmamasını dilediğini dile getiriyor. Bu sergi sayesinde, yaşanmış tarihi olayların genç nesillere aktarılması ve unutulmaması hedeflenmektedir.

Related Posts

8. Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali 27 Haziran’da başlayacak

8. Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali 27 Haziran’da başlayacak

Kim korkar paragraf sorularından?

Paragraf soruları tüm sınavlarda önemli oranda yer tutuyor. Bu nedenle de önemsenen bir soru alanı olarak öne çıkıyor.

Müzeler bayramda açık mı? Kurban Bayramı’nda müzeler, kasır ve saraylar ziyarete açık mı, kapalı mı?

İstanbul müzeleri ve sarayları açılış kapanış saati, Kurban Bayramı tatili dolayısıyla sorgulanıyor. Topkapı Sarayı, Dolmabahçe gibi saraylar bayram tatili süresince ziyaretçilerini karşılayacak. Kurban Bayramı’nı İstanbul’da geçiren vatandaşlar tarihi mekanların açık olup olmadığını merak ediyor. Peki müzeler bayramda açık mı? Kurban Bayramı’nda müzeler, kasır ve saraylar ziyarete açık mı, kapalı mı?

SAKARYA BAYRAM NAMAZI SAATİ 2025: Sakarya’da Kurban bayram namazı saat kaçta? Diyanet Sakarya Kurban Bayramı namaz saati

Sakarya bayram namazı saati, Diyanet tarafından açıklandı. Bayram namazı saati ile Kurban Bayramı’na giriş yapacak olan Sakarya sakinleri, günün ilk ibadetini gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Diyanet’in yayımladığı bilgiler ışığında, Sakarya bayram namazı saati hususunda bilgi edinecek olan binlerce Müslüman, sabahın erken saatlerine alarmlarını kuracak. Peki, Sakarya bayram namazı saat kaçta kılınacak? İşte, tüm iller ve Sakarya bayram namazı saatleri bilgisi

KURBAN BAYRAMI NAMAZI SAATİ 2025 İL İL | Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınacak, ne zaman? Diyanet bayram namazı saatleri İstanbul, Ankara, İzmir ve tüm iller için belli oldu!

Kurban Bayramı namazı saati 2025 İstanbul, Ankara, İzmir ve il il belli oldu. Takvime göre Kurban Bayramı bu sene 6 Haziran Cuma günü idrak edilecek. Diyanet İşleri Başkanlığı’nca 2025 Kurban Bayramı namaz saatleri 81 il için namazvakitleri.diyanet.gov.tr internet adresinden paylaşıldı. Bu sene 6 Haziran Cuma günü Müslümanların kurban ibadetlerini idrak edeceği Kurban Bayramı başlayacak. Manevi huzur ve heyecanla beklenen, paylaşma ve dayanışmanın arttığı Kurban Bayramı 9 Haziran tarihinde sona erecek. Bayram sabahı vatandaşlar, kurban ibadetlerini idrak etmeden önce bayram namazını kılmak için ikamet ettikleri bölgelerdeki camilere gidecekler. Bu kapsamda, tüm illerde ‘Bayram Namazı Saat Kaçta?’ sorusuna Diyanet kaynakları ile yanıt alabilecek. Diyanet’in açıkladığı İzmir, Ankara, İstanbul bayram namazı saati birkaç dakika farklılık gösterecek. Peki, 81 ilde Kurban Bayramı namazı ne zaman? Bayram namazı saat kaçta kılınacak? İşte, Diyanet namaz vakitleri ekranında yer alan bilgiye

TEŞRİK TEKBİRİ NE ZAMAN BAŞLAR VE BİTER? (DİYANET AÇIKLAMASI) | Kurban Bayramı’nda teşrik tekbiri nasıl getirilir, kaç defa getirilir, unutulursa kaza edilir mi?Teşrik Tekbiri Arapça okunuşu!

Teşrik tekbiri okunuşu ve anlamı, Kurban Bayramı’nın gelmesiyle beraber Müslümanlar tarafından merak ediliyor. Kurban ibadetlerinin idrak edildiği bayramda Teşrik Tekbiri milyonlarca Müslüman tarafından getirilecek. Teşrik günlerinde kazaya kalan namaz aynı günlerde kaza edilirken teşrik tekbirleri de getirilir. Teşrik günleri çıktıktan sonra kaza edilmeleri hâlinde ise tekbir getirilmez. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın vermiş olduğu bilgilere göre; “Teşrik” Arapçada etleri doğrayıp kurutmak anlamına geliyor. Peki, Kurban Bayramı’nda Teşrik Tekbiri ne zaman okunur? Teşrik tekbiri nasıl getirilir, kaç defa okunur, unutulursa kaza edilir mi? İşte, Teşrik Tekbiri Arapça okunuşu ve Türkçe anlamı ile ilgili Diyanet bilgisi.