BYD küresel satışlarda Tesla’ya meydan okuyor

BYD, Tesla’yı Geçerek Küresel Elektrikli Araç Pazarında Lider Konumuna Yükseliyor

Elektrikli araç pazarında tarihi bir dönem yaşanıyor. Çinli BYD şirketi, altı aydır Tesla’nın önünde yer alarak 2025 yılında küresel pazarda liderliği hedefliyor.

BYD, üst üste ikinci çeyrekte dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi olma konumunu koruyarak küresel pazarda önemli bir değişimi gözler önüne serdi.

Counterpoint Research’ün son verilerine göre, BYD’nin agresif büyüme stratejisi ve teknolojik inovasyonları, uzun süredir devam eden Tesla hakimiyetine meydan okuyor.

Çinli otomobil üreticisi, 2025’in ilk çeyreğinde 416,388 adet elektrikli araç teslim ederek Tesla’nın 336,681 adetlik satışını geride bıraktı. BYD, 2024’ün dördüncü çeyreğinde Tesla’yı geride bırakarak büyük bir atılım yapmıştı.

Ancak sonraki çeyrekte Tesla, BYD’yi geride bırakmayı başardı. BYD’nin 2024 yılında 1,764,992 adetlik satışıyla karşılaştırıldığında, Tesla’nın satış rakamı 1,789,226 oldu.

Counterpoint Research, “BYD’nin 2025 yılında Tesla’yı geçerek dünyanın lider elektrikli araç markası olması ve küresel pazarın %15,7’sini ele geçirmesi bekleniyor.” şeklinde bir tahminde bulunuyor.

Analistler, “BYD’nin güçlü iç politikalarla desteklenen teknolojik liderliği ve entegre üretim modeliyle başarısını kutluyor.”

CEO Elon Musk’ın tartışmalı duruşları, Tesla’nın ABD ve Avrupa’daki satışlarını olumsuz etkiledi. Jeopolitik gerginlikler de Tesla’nın tedarik zincirini zorluyor.

Counterpoint’in müdür yardımcısı Liz Lee, “CEO Elon Musk’ın alınan kararlar şirketin satışlarını nasıl etkileyecek, önümüzdeki dönemde göreceğiz.”

Analistler, BYD için büyük bir fırsat olduğunu belirterek, “Eğer hızlı şarj teknolojisi vaatlerini yerine getirirse, bu BYD için büyük bir dönüm noktası olabilir.”

Related Posts

93 milyondan fazla Avrupalı yoksulluk riskiyle karşı karşıya

Avrupa Birliği’nde (AB) geçen yıl 93,3 milyon kişinin yoksulluk riskinde olduğu bildirildi.

Volkswagen Grubu’nun 2024’ün ilk çeyreğinde karı geriledi

Alman otomotiv üreticisi Volkswagen Grubu’nun faaliyet karı Çin’de zayıflayan talep, Avrupa’daki fabrikalarda artan maliyetler ve kapasite fazlalığı ile ilk çeyrekte yıllık yüzde 37 düştü.

Hizmet üretici enflasyonu martta da hız kesmedi: Yıllık artış yüzde 40’a ulaştı

Martta aylık bazda Hizmet Üretici Fiyat Endeksi (H-ÜFE), yüzde 2,25 artarken yıllık bazda ise yıllık bazda yüzde 37,94 artış gösterdi.

Enerji ithalatı faturası martta arttı

Türkiye’nin enerji ithalatı için ödediği tutar, martta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6,4 artarak 5 milyar 864 milyon 68 bin dolar oldu.

Borsada operasyon etkisi: Yatay başladı

Borsa İstanbul’da manipülatif hareketler yaptığı tespit edilen 15 kişi hakkında gözaltı kararı verilmesinin ardından BIST 100 endeksi güne yatay seyirle 9.225,29 puandan başladı.

İşsiz sayısı son 11 yılın zirvesinde

TÜİK, martta işsizliğin 0.3 düşüşle % 7.9 olarak gerçekleştiğini duyurdu. DİSK Araştırma Merkezi ise geniş tanımlı işsizliğin % 28.8’e ulaştığını belirtti. Gerçek işsiz sayısı 12 milyona dayandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir