Depremden çok yokluk vurdu…

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremleri 11 ili yerle bir etti, binlerce cana mal oldu. Depremin yıkımını en çok yaşayalar ise depremden önce de yokluk içinde yaşayanlar hissetti.

Onlardan biri Osmaniye’nin Kadirli ilçesi Şehit Mehmet Delikuş Mahallesi’nde yaşayan Hacer Artıkarslan. 

“BU EV YIKILIRSA DURACAK YERİMİZ YOK…”

Depremlerinde ağır hasar alması nedeniyle yıkım kararı verildiğini, gidecek yerlerinin olmadığını, TOKİ’den ev alacak maddi güçlerinin de bulunmadığını, bu yüzden ne yapacaklarını bilmediklerini ifade eden Artıkarslan dertlerini şu sözlerle aktardı: 

“Kahramanmaraş depreminde evimiz ağır hasar aldı. Her yeri yıkık dökük, cam, çerçeve hiçbir şey yok. Biz ne yapabiliriz? Bizim eve yıkım kararı alındı. Bizim bu ev yıkılırsa duracak yerimiz yok. Kira verecek yerimiz yok.

“ALDIĞIMIZ BİZE YETMİYOR, ÇARESİSİZ…”

Sosyal yardımlaşmadan bin 100 lira para alıyorum, beyim engelli maaşı alıyor, bize yetmiyor. Geçinemiyoruz, yani bir şeyimiz yok bizim. Gidip gelecek bir yerimiz yok, duracak yerimiz yok.

TOKİ’ye yazılsak onu da alamayız çünkü paramız yok. Çalışıp da verecek imkanlarımız yok. Ben hastayım, beyim KOAH hastası. Ben şeker hastasıyım, tansiyon hastasıyım, astım hastasıyım. Yapabileceğim hiçbir şey yok, çok zor durumdayım.

“HER GECE SABAHLARA KADAR DÜŞÜNÜYORUM…”

İyi değilim, her gün her gece sabahlara kadar düşünüyorum, ne yapabilirim, nereye gidebilirim? Yapabileceğim bir şey yok. Ev yıkılırsa ne yapabilirim, nereye gidebilirim?

Yerine ev yaptırmazlar bize. Biz destek istiyoruz sadece. Yok, çaremiz yok, sokakta mı kalalım? Sokağa mı düşelim, nereye gidelim? Elimiz kolumuz bağlı. Her yer yıkık dökük. Çok reziliz.”

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx