Kadın doğum kliniğinde skandal! İstanbul’dan ABD’ye “yumurta” ticareti

İstanbul’daki Kadın Doğum Kliniğinde Skandal Ortaya Çıktı

İstanbul’un Ataşehir ilçesinde bulunan özel bir kadın doğum kliniğinde yaşanan skandal, CİMER’e yapılan bir ihbar sonucunda gün yüzüne çıktı. İhbarı yapan bir kadın, klinikte usulsüz yumurta satışı yapıldığını bildirdi.

Kurye Aracılığıyla İlaç Gönderdiler

Sabah gazetesinden Arzu Kaya’nın haberine göre; söz konusu poliklinik, genç kadınlara genel kontrol, muayene veya yumurta dondurma gibi işlemler altında hormon ve yumurta artırıcı ilaçları kurye aracılığıyla gönderdiği iddia edildi. Bu ilacı kullanan kadınlar, 2 hafta sonra yurt dışına gönderilerek oradaki tüp bebek merkezlerinde yumurtalarının satışı gerçekleştirildiği iddia edildi. Ancak, ilacın felç, erken menopoz gibi ciddi yan etkilere sebep olabileceği belirtiliyor.

Para Teklifi Yapıldı

Kadınlara olgunlaşan yumurta sayısı kadar para ödeneceği ve 20-40 bin lira arasında para teklifi yapıldığı ileri sürüldü. Paraya ihtiyacı olan 20-30 yaş arasındaki kadınlar, ABD’deki bir şirketle iş birliği yaparak kandırıldı.

Soruşturma Başlatıldı

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü denetim ekipleri, ilacın birkaç hastaya reçete edildiğini tespit etti. Ancak, doktorlar suçlamaları reddetti. Sağlık Bakanlığı, 2 doktor hakkında suç duyurusunda bulundu. Ayrıca, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı da konuyla ilgili “Organ ve Doku Alınması, Saklanması, Aşılanması ve Nakli Hakkında Kanun’a Muhalefet” ve “Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu’na Muhalefet” suçlarından soruşturma başlattı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: Haberler.com / Çağla Taşçı – 3.Sayfa

Related Posts

Göbekle gelen düşüş

Göbek çevresi büyüdükçe erkeklik hormonu azalıyor. Kilo kaybetmek, sadece görünümü değil, hormonu da geri getiriyor. Beslenme düzeni, insülin direnci, uyku ve bağırsak sağlığı da testosteron seviyesini etkiliyor. Peki hangi yiyecekler destek sağlar?

Kenelere dikkat! Yaz aylarında artan KKKA vakalara karşı ne yapmalı?

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Hastane Enfeksiyon Kontrol Kurulu Başkanı Doç. Dr. Gamze Kalın Ünüvar, yaz aylarında artan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarına karşı önemli uyarılarda bulundu.

Sağlık Bakanlığı’nın yeni düzenlemesi “tetkik kısıtlaması” getirdi: TTB’den “Hekim bağımsızlığına darbe!” tepkisi geldi!

“Hangi branştan olursa olsun bütünlüklü bir değerlendirme yapmak her hekimin hem görevi hem sorumluluğudur”

Et kadar besleyici ama daha az tüketiliyor, faydaları saymakla bitmiyor!

Düşük tüketim oranına rağmen yüksek besin değerine sahip olan mantar, B grubu vitaminler, potasyum ve antioksidanlar açısından zengin içeriğiyle bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Uzmanlar özellikle çocuklar ve gençler için mantar tüketimini öneriyor.

Kalp hastalıklarına karşı nasıl korunuruz? Uzmandan hayati tavsiyeler

Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem İlkay Diken, atardamarı sağlıklı olan insanların 90’lı yaşlarda bile efor kısıtlaması olmadan yaşadığını ancak atardamarlarına iyi bakmayanların 30’lu yaşlarda bypass olduğunu vurgulayarak, “Atardamarlarınız ne kadar iyi ise biyolojik yaşınız da o kadar iyi olacaktır” dedi.

demans

Her demans geri döndürülemez değildir. B12 eksikliği, tiroit hastalıkları, depresyon… Bazı nedenler düzeltildiğinde zihin yeniden açılabilir. Zona aşısı yaptıranlarda demans riski % 20’ye kadar azalıyor. En iyi koruma mı? Egzersiz, sosyallik, kitap, sebze, denge.