KİPTAŞ kamu bankalarını şikayet etti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İştiraklerinden KİPTAŞ, Kamu Bankalarını BDDK’ya Şikayet Etti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraklerinden biri olan KİPTAŞ, kamu bankalarının kredi ve teminat mektubu taleplerine yanıt vermediğini açıkladı ve bu durumu Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’na (BDDK) şikayet etti.

KİPTAŞ, Kamu Bankalarından Destek Alamadığını İddia Ediyor

KİPTAŞ, Sayıştay denetimine tabi bir İBB iştiraki olarak faaliyet gösteriyor. Geçmiş yıllarda kamu bankalarından rahatça kredi ve teminat mektubu alabilen şirket, son zamanlarda bu taleplere olumlu yanıt alamadığını belirtiyor. Findeks risk raporunda herhangi bir olumsuzluk bulunmamasına rağmen kamu bankalarından destek alamayan KİPTAŞ, bu durumu BDDK’ya şikayet etti.

Kamu Bankalarındaki Mevduat Miktarı 570 Milyon 465 Bin TL

KİPTAŞ, Kamu Haznedarlığı Yönetmeliği kapsamında mevduatlarını kamu bankalarında değerlendirmeye devam ediyor. 31 Aralık 2024 itibarıyla şirketin kamu bankalarındaki toplam mevduatı 570 milyon 465 bin TL olarak açıklandı. Ancak şirket, Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası’ndan kredi desteği alamadığını belirtiyor.

Vatandaşlara Verilmeyen Krediler Sosyal Konut Projelerini Olumsuz Etkiliyor

KİPTAŞ’ın açıklamasına göre, kamu bankalarının negatif tavrı sadece şirketle sınırlı değil, aynı zamanda KİPTAŞ projelerinden ev almak isteyen vatandaşlara da yansıyor. Bu durum, sosyal konut projelerinin ve kentsel dönüşüm çalışmalarının ilerlemesini engelliyor.

KİPTAŞ yetkilileri, bu durum devam ederse idari ve hukuki yollara başvuracaklarını belirtti. Ayrıca, kamu bankalarının bu politikalarının yatırımcılar ve finansal piyasalar üzerinde olumsuz etkilere yol açabileceğini vurguladılar.

KİPTAŞ, Bankacılık Kanunu’na atıfta bulunarak, kamu bankalarının finansal piyasalarda istikrarı sağlama ve kredi sistemini etkin çalıştırma yükümlülükleri olduğunu hatırlattı ve bu durumun bahsi geçen üç kamu bankasının keyfi kararlarıyla bankacılık imtiyazının kötüye kullanımı olarak değerlendirilebileceğini belirtti.

Related Posts

ATM’den para çekme limitleri değişti… Bankalardan yeni karar!

Mevcut ekonomik koşullar sebebiyle vatandaşlar gün içerisinde daha fazla nakit paraya ihtiyaç duyabiliyor son dönemlerde nakit ihtiyacında yaşanan artist sebebiyle bankalar bu kapsamda ATM’ler para çekme işlemleri için tutarlarda güncellemeye gitti …

Ambalajlı ürünlerde gramaj yüzde 38 düştü

Yiyecek-içecek sektöründe artan fiyatlar talebin azalmasına neden olurken, perakendeciler çareyi gramaj azaltmakta buldu. Ambalajlı ürünler için shrinkflation (gramaj azaltma) uygulamasının yüzde 38’e ulaştığı ortaya çıktı.

Çalışanlar dikkat: O belgeyi almayan tazminat hakkını kaybediyor!

Kıdem tazminatı almak isteyen çalışanların dikkat etmesi gereken kritik adımlar var. SGK belgesi olmadan yapılan istifalarda hak kaybı yaşanabiliyor. Tazminat hakkını korumak için sürecin doğru yürütülmesi gerekiyor.

Cari açıkta sürpriz yok! Ekonomistler mayıs için 1,08 milyar dolar açık bekliyor

AA Finans Beklenti Anketi’ne katılan ekonomistler, Türkiye’nin cari işlemler hesabının mayıs ayında 1 milyar 84 milyon dolar açık vereceğini öngördü.

Akaryakıtta ÖTV artışı pompaya yansıdı: Benzin, motorin ve LPG fiyatları zamlandı

Akaryakıtta ÖTV artışı pompaya yansıdı: Benzin, motorin ve LPG fiyatları zamlandı

Akaryakıt tabelaları bugün otomatik zamlanacak! Fiyatlar İstanbul, Ankara ve İzmir’de yükseliyor

Brent petrol fiyatları, döviz kuru ve vergi artışlarının etkisiyle, 6 aylık Yİ-ÜFE’nin yüzde 14,61 seviyesinde gerçekleşeceği tahmini doğrultusunda; 3 Temmuz 2025 itibarıyla benzine 2,10 TL, motorine 1,97 TL ve LPG’ye 1,61 TL zam bekleniyor. İstanbul, Ankara ve İzmir’de güncel akaryakıt fiyatları ise şöyle…