Kriz Derinleşiyor! İran Destek Verirse Savaş Tüm Bölgeye Yayılabilir

İran Dini Lideri Ali Hamaney’in dış politika danışmanı Kemal Harrazi, İsrail’in olası bir saldırısına karşı Hizbullah’a tam destek vereceklerini açıkladı, bu durumun bölgede geniş çaplı bir savaşa yol açabileceği uyarısında bulundu.

Geçtiğimiz ay ABD’nin Gazze’deki çatışmalara verdiği destek nedeniyle istifa eden Savunma İstihbarat Ajansı binbaşısı Harrison Mann, İsrail’in bir saldırısının ABD’yi de içine çekebileceği uyarısında bulundu.

“HER TÜRLÜ İMKANLA HİZBULLAH’I DESTEKLEYECEĞİZ”

Harazi, “Siyonist İsrail’in Lübnan Hizbullah Hareketi’ne karşı tam kapsamlı bir saldırısı durumunda, her türlü imkanla Hizbullah’ı destekleyeceğiz” dedi.

Ayrıca, İsrail’in güçlü bir saldırısı halinde diğer direniş gruplarının da Hizbullah’a destek vereceğini belirten Harazi, bölgesel bir savaşın çıkmasından kaçınmak gerektiğini ifade etti.

ABD’NİN SORUMLULUĞU VAR

Harazi, ABD’nin İsrail’i bölgede gerilimi artırmamaya ve savaşı önlemeye çağırmak zorunda olduğunu belirterek, “Böylesi bir durumda, savaşın tüm bölgeyi etkilemesi ve İran dahil tüm ülkelerin bu sürece katılma ihtimali bulunuyor. Bu durumda Hizbullah’ı desteklemek dışında bir seçeneğimiz yok” dedi.

Kemal Harrazi, son olarak, “Savaşın genişlemesi, ne ABD’nin ne de İran’ın çıkarına. Diplomatik çözümlerle bu sürecin yönetilmesi gerekiyor” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx