Omurga tümörünün tipi tedaviyi belirliyor!

Omurga Tümörünün Türü, Tedaviyi Belirliyor

Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahı Op. Dr. İdris Avcı, omurga tümörleri hakkında önemli bilgiler verdi. Omurga tümörlerinin, omurga kemiklerinde veya omurilik çevresinde anormal hücre büyümeleri olduğunu belirten Avcı, bu tümörlerin omurganın kendisinde gelişebileceğini ya da vücudun başka bölgelerinden omurgaya yayılabileceğini söyledi.

Omurga tümörlerinin omurilik ve sinir köklerine baskı yaparak ağrı, fonksiyon kaybı ve sinir hasarına yol açabileceğine dikkat çeken Op. Dr. İdris Avcı, omurga tümörlerinin kemik yapıyı ve sinir dokusunu etkileyebildiğini vurguladı.

Omuriliğe Baskı Yapan Tümörler Ciddi Semptomlara Neden Olabilir

Primer omurga tümörlerinin omurga kemiklerinde veya omurilik çevresinde geliştiğini, metastatik omurga tümörlerinin ise vücudun farklı bir yerinden omurgaya yayıldığını belirten Avcı, iyi huylu ve kötü huylu tümörler arasındaki farklara da değindi.

Avcı, omurga tümörlerinin omuriliğe baskı yaparak ciddi semptomlara yol açabileceğini ve bu semptomların tümörün büyüklüğüne, yerleşim yerine ve sinir yapılarına bağlı olarak değişebileceğini söyledi.

İyi ve kötü huylu tümörler arasındaki farklara değinen Avcı, iyi huylu tümörlerin genellikle yavaş büyüdüğünü ve çevre dokulara zarar verme olasılığının düşük olduğunu, kötü huylu tümörlerin ise daha hızlı büyüyebileceğini ve çevre dokulara zarar verebileceğini belirtti.

Avcı, iyi huylu tümörlerin cerrahi olarak çıkarılmasının genellikle yeterli olduğunu ancak kötü huylu tümörlerde kemoterapi veya radyoterapi gibi ek tedavilerin gerekebileceğini söyledi. Sinir yapılarına baskı yapan omurga tümörlerinin tedavi edilmesi gerektiğini vurgulayan Avcı, bu tümörlerin yaşamı tehdit edebileceğini kaydetti.

Related Posts

Sağlık Bakanlığı, şikâyetler artınca istifasını istedi: Hastane personeli, başhekimin ardından helva dağıttı!

Sağlık Bakanlığı, şikâyetler artınca istifasını istedi: Hastane personeli, başhekimin ardından helva dağıttı!

Uzmanlardan kalbi ve böbreği etkileyen ‘kardiyorenal sendrom’ uyarısı

Türk Böbrek Vakfı (TBV), Türk Kalp Vakfı ve Türk Nefroloji Derneğince “kardiyorenal sendrom” olarak adlandırılan hem kalbi hem böbreği olumsuz etkileyen sağlık sorunlarına dikkati çekildi.

Diş beyazlatma işlemi kimlere, nasıl yapılmalı? Uzmanından diş beyazlatmada doğru bilinen yanlışlara ilişkin önemli uyarılar

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde görev yapan Diş Hekimi Jale Demir, diş beyazlatmada doğru bilinen yanlışlara değinerek önemli açıklamalarda bulundu. Doğru şekilde diş beyazlatma işlemi nasıl yapılmalı? Diş beyazlatma dişlere zarar verir mi, acıtır mı? Kimlere diş beyazlatma yapılabilir? İşte uzmanından diş beyazlatmada doğru bilinen yanlışlara ilişkin önemli uyarılar.

Uzman: ‘Astım kadınları daha çok etkiliyor’

stımın herkeste ve her yaşta görülebileceğine dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Didem Özkan, ”Erişkinlerde astım görülme sıklığı yüzde 6-12, çocuklarda yüzde 6-15 oranında değişir. Kız çocuklarında ve kadınlarda daha fazla görülmektedir” dedi.

D vitamini deponuz boş kalmasın

D vitamini, kas ve kemiklerin dostu olarak bilinse de kalp-damar sisteminden belleğe bağışıklık sisteminden 
kanser riskini azaltmaya kadar vücuda çok yönlü fayda sağladığını vurgulayan İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Osman “D vitamini eksikliği ülkemizde yaygın bir sorun. Dolayısıyla ciddiye alınmalıdır” uyarısında bulundu.

Yeterince dinlenemiyorsanız bu 3 yöntem sizi kısa sürede toparlayabilir

Günümüzün yoğun temposunda birçok kişi, yeterince uyusa bile kendini dinlenmiş hissetmiyor. Sürekli yorgunluk, düşük enerji ve odaklanma problemleri hayat kalitesini ciddi şekilde etkileyebiliyor. Uzmanlara göre, doğru yöntemlerle vücudu ve zihni kısa sürede toparlamak mümkün.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir