Site yönetimlerine yeni kurallar ve denetim geliyor

Sıkı Denetim Geliyor: Site Yönetimlerinde Yenilik!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü, “634 Sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu”na tabi binalarda hizmet verecek site yönetim şirketleri hakkında düzenlemeler yapmaya hazırlanıyor.

Yapılacak olan düzenlemeler arasında en dikkat çekici olanı ise Tesis Yönetim Hizmetleri ile ilgili. Artık site yönetimlerinde hizmet verecek şirketler, Bakanlık tarafından belgelendirilecek ve sınıflandırılacak.

Özel Şirketler Site Hizmetlerini Üstlenebilecek!

Bakanlık tarafından yetkilendirilen şirketler, sadece rutin hizmetler sunmakla kalmayacak, aynı zamanda ortak kullanım alanları olan otopark, bahçe ve sosyal tesislerin düzenli işletilmesini ve kullanılmasını sağlayacaklar. Teknik ekipmanların bakımını yaparak enerji verimliliğini artıracak ve evsel atık yönetimini düzenleyecekler. Eksiklikler ve öneriler konusunda bina yönetimini bilgilendirecekler ve gerektiğinde ilgili kurumlara bildirimde bulunma yetkisine sahip olacaklar.

Gelir-Gider Kontrolü Artacak!

Bu şirketlerin yönettiği binalardaki faaliyetler ve harcamalar, Bakanlıkça yetkilendirilen bağımsız denetim firmaları tarafından incelenecek. Bu denetimler yılda en az bir kez yapılacak ve kat malikleri ek denetim talebinde bulunabilecekler. Binalara ilişkin bilgilere kolayca erişebilmek için elektronik bir yazılım sistemi oluşturulacak ve kat maliklerinin kullanımına sunulacak.

Bakan Onayı Gerekiyor!

Yapılacak düzenleme, ilgili kurumların görüşlerine açılacak ve son haline gelmeden önce Bakan Murat Kurum’a sunulacak.

Related Posts

Bakan Bayraktar açıkladı: Yeni bir ‘rekor kurulu gücü’ devreye alacağız

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, 2024’te rüzgar ve güneş enerjisinde 6 bin 818 megavat kurulu gücün devreye alındığını belirterek, “Bununla bir rekor kırıyoruz. Bu yıl inşallah bu rakamın üzerine çıkacak, yeni bir ‘rekor kurulu gücü’ devreye alacağız” dedi.

Irak’tan Azerbaycan gazı için hamle!

Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, elektrik üretimi için ihtiyaç duydukları doğal gazı Azerbaycan’dan satın almak istediklerini söyledi. Dışişleri Bakanı Hüseyin, Irak’ı ziyaret eden Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile başkent Bağdat’ta …

Merkez’in hamlesi TL’yi kurtaramadı: 6 ayın dibini gördü!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan Reel Efektif Döviz Kuru (REK) verileri, Türk Lirası’nın nisan ayında reel anlamda değer kaybettiğini ortaya koydu. TÜFE bazlı REK endeksi, bir önceki aya göre 1,55 puan düşerek 72,12 …

Petrol fiyatları düştü: LPG’ye indirim geldi

OPEC+ ülkelerinin üretim artışı kararının ardından Brent petrol fiyatı yüzde 3’ten fazla düşerken, Türkiye’de LPG fiyatına 1 lira 2 kuruşluk indirim yapıldı. Benzin ve motorin fiyatları ise sabit kaldı.

Halk gösteriyor çözüm işte bu!

Hafta sonu CHP’nin Konya mitinginden bir kare! Bir döviz kalktı, üzerinde dört kelime: “Etliekmek, hak, hukuk, adalet.” Bir öğün değil; bir düzen talebiydi. İlaç: Hukuk. Çünkü sofralar adalet ister. Hukuk yoksa demokrasi olmaz, ekonomi düzelmez, tasarruf yapılmaz, hiçbir sorun çözülmez. İktidar değil ama halk çareyi biliyor.

Doğu Karadeniz’den 586 milyon dolarlık ihracat

Trabzon, Rize, Artvin ve Gümüşhane’den 2025’in ocak-nisan döneminde yapılan ihracat 586 milyon 184 bin dolara ulaştı.