Türkiye’de kapatılan Threads, kullanıcı sayısı ile rekor kırdı

Geçtiğimiz nisan ayında Türkiye’de kullanıma kapatılan, Meta’nın Twitter benzeri yeni sosyal medya uygulaması Threads, tüm düynada 175 milyondan fazla aktif kullanıcı sayısı ile erişilmesi güç bir sayıya ulaştı.

Meta CEO’su Mark Zuckerberg’in yaptığı açıklamaya göre, yeni sosyal medya platformu, sadece 2 ay içerisinde toplamda 25 milyonu aşkın yeni kullanıcıya ulaşmayı başardı.

Threads, Meta ekosistemini kullanıcı sayısı ile geliştiriyor

Geçtiğimiz yılın temmuz ayında ilk kez kullanıma sunulan ve Elon Musk‘ın sahibi olduğu Twitter (X) platformuna rakip olarak görülen Threads, araadan geçen bir yılın ardından 175 milyon kullanıcıyı aşmayı başardı. Nisan ayında 150 milyon barajını aşan platform, sadece 2 gibi kısa bir sürede 25 milyondan fazla kullancıyı bünyesine kattı.

Threads, kullanıcı sayısını artırmak için yeni özellikler sunmaya devam ediyor. Meta ekosistemini geliştirmek için, Threads platformuna da zaman zaman yeni özellikler yayınlıyor.

Son olarak, Threads üçüncü parti şirketler için API’sini kullanıma açtı. Bu, geliştiricilerin Threads sosyal platformu için farklı uygulamalar geliştirmeye başlamasını sağlayacak. Şirket, Mart ayından bu yana üçüncü taraf geliştiricilerle API işlevselliğini test ediyordu ve geçtiğimiz haftalarda bu yenilik kullanıma sunuldu.

Threads ayrıca, kullanıcıların önerilerini kolayca düzenlemesine olanak tanıyan yeni gönderi kaydırma özelliğini de kullanıma sundu. Büyüyen sosyal medya platformu için daha fazla özellik geliştirilme aşamasında ve oldukça kısa bir sürede yayınlanacak.

Bununla birlikte, ülkemizde nisan ayında erişime kapatılan Threads’in ne zaman yeniden açılacağı da merak konusu oldu.

Sizler de konuyla ilgili görüşlerinizi bizlerle yorumlarda paylaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx