Uzmanı uyardı: Nefes darlığı ve çarpıntı o sorunun belirtisi olabilir

Kalp Kapak Hastalıklarına Dikkat! Uzmanından Önemli Uyarılar

Nefes darlığı, çarpıntı ve göğüs ağrısı gibi belirtiler günlük yaşamda sıkça görülen ancak ciddi sorunlara işaret edebilen kapak hastalıklarına işaret ediyor. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Selim İsbir, bu belirtilerin kalp kapak hastalıklarının sessiz uyarıcıları olabileceğini vurgulayarak, bu durumların önemsenmesi gerektiğinin altını çizdi. İsbir, “Kalp kapak hastalıkları, erken teşhis edilmediğinde yaşam kalitesini olumsuz etkileyebileceği gibi hayati riskler de taşıyabilir. Türkiye’de her yıl binlerce kişi, bu hastalıklar nedeniyle tedavi görme ihtiyacı duyuyor” şeklinde konuştu.

‘Yaşam Süresinin Uzamasıyla Kalp Kapak Hastalıklarının Önemi Artıyor’

Yaşam süresinin uzamasıyla birlikte kalp kapağı hastalıklarının daha da önem kazandığını belirten Prof. Dr. Selim İsbir, dünya genelinde %2 oranında görülen kalp kapak hastalıklarının 75 yaş ve üzerindeki kişilerde %15’e kadar çıkabildiğine dikkat çekti. İleri evrelerde görülen semptomların hastaların yaşamını olumsuz etkileyebileceğini belirten İsbir, bu durumun sosyal izolasyona ve psikolojik sorunlara neden olabileceğine işaret etti.

‘Erken Tanıyla Tedavi Şansı Yüksek’

Şikayetlerin farklı kapaklardaki etkilere göre farklılık gösterebileceğini belirten Prof. Dr. Selim İsbir, göğüs ağrısı, nefes darlığı, bayılma ve şiddetli çarpıntı gibi belirtilerle karşılaşıldığında vakit kaybetmeden hekime başvurulması gerektiğini vurguladı. İsbir, kalp kapak hastalıklarının erken teşhisi durumunda başarılı tedavi yöntemlerinin uygulanabileceğini, özellikle protez kapak uygulamalarının sıkça tercih edildiğini belirtti. Tedavi sürecinde hastanın durumuna göre uygun yöntemlerin seçileceğini vurgulayan İsbir, enfeksiyon ve kanama gibi komplikasyonlara karşı da dikkatli olunması gerektiğini sözlerine ekledi.

Related Posts

Sağlık Bakanlığı, şikâyetler artınca istifasını istedi: Hastane personeli, başhekimin ardından helva dağıttı!

Sağlık Bakanlığı, şikâyetler artınca istifasını istedi: Hastane personeli, başhekimin ardından helva dağıttı!

Uzmanlardan kalbi ve böbreği etkileyen ‘kardiyorenal sendrom’ uyarısı

Türk Böbrek Vakfı (TBV), Türk Kalp Vakfı ve Türk Nefroloji Derneğince “kardiyorenal sendrom” olarak adlandırılan hem kalbi hem böbreği olumsuz etkileyen sağlık sorunlarına dikkati çekildi.

Diş beyazlatma işlemi kimlere, nasıl yapılmalı? Uzmanından diş beyazlatmada doğru bilinen yanlışlara ilişkin önemli uyarılar

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde görev yapan Diş Hekimi Jale Demir, diş beyazlatmada doğru bilinen yanlışlara değinerek önemli açıklamalarda bulundu. Doğru şekilde diş beyazlatma işlemi nasıl yapılmalı? Diş beyazlatma dişlere zarar verir mi, acıtır mı? Kimlere diş beyazlatma yapılabilir? İşte uzmanından diş beyazlatmada doğru bilinen yanlışlara ilişkin önemli uyarılar.

Uzman: ‘Astım kadınları daha çok etkiliyor’

stımın herkeste ve her yaşta görülebileceğine dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Didem Özkan, ”Erişkinlerde astım görülme sıklığı yüzde 6-12, çocuklarda yüzde 6-15 oranında değişir. Kız çocuklarında ve kadınlarda daha fazla görülmektedir” dedi.

D vitamini deponuz boş kalmasın

D vitamini, kas ve kemiklerin dostu olarak bilinse de kalp-damar sisteminden belleğe bağışıklık sisteminden 
kanser riskini azaltmaya kadar vücuda çok yönlü fayda sağladığını vurgulayan İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Osman “D vitamini eksikliği ülkemizde yaygın bir sorun. Dolayısıyla ciddiye alınmalıdır” uyarısında bulundu.

Yeterince dinlenemiyorsanız bu 3 yöntem sizi kısa sürede toparlayabilir

Günümüzün yoğun temposunda birçok kişi, yeterince uyusa bile kendini dinlenmiş hissetmiyor. Sürekli yorgunluk, düşük enerji ve odaklanma problemleri hayat kalitesini ciddi şekilde etkileyebiliyor. Uzmanlara göre, doğru yöntemlerle vücudu ve zihni kısa sürede toparlamak mümkün.